Време ли е да се насочим към върхови постижения?

Много хора в даден момент от живота имат различни оплаквания, за които търсят помощ от психолог или психиатър. Или пък не търсят.

От друга страна, когато сме добре – това означава, че се справяме със служебните ангажименти, имаме приличен стандарт на живот, като цяло сме устойчиви на стресорите от ежедневието.

Може ли обаче животът от „добре” да бъде още по-добре? Да се чувстваш много добре тук и сега, да присъстваш. Да успяваш да уловиш момента. Да можеш да изслушваш другите – без да прекъсваш, без да бързаш да дадеш отговор. Не само да нямаш безпокойство, а да имаш спокойствие - за миналото или за предстоящото. Задачите, които имаш сега да ги усещаш като смислени и да имаш желанието да ги започнеш и да ги довършиш, да имаш усещане за контрол върху ситуацията.

Да имаш увереност и самочувствие като резултат от спокойствие и отмятане на задачите. Ведро да започваш деня си и да го завършваш с удовлетворение. Дори чисто физически да си с по-бързи, но с по-плавни, хармонични и ефективни движения. Да не си отвличан – например от усещане за глад.

Разгледайте Практика Вая - курс за влизане във форма и намаляване на теглото


Ако във вашите планове започва да прозира нуждата от върхови постижения, можем да споделим нашия опит за няколко невромодулационни подхода. Чрез тях ще можете да разпознаете усещанията за присъствие, спокойствие, увереност и след това да ги тренирате и въведете във всеки елемент от ежедневието:

· Трениране на мозъчната активност чрез аудио-визуално увличане (разширяване на възприятията, присъствие тук и сега)

· Трениране на мозъчната активност чрез фийдбек техники (усещане за спокойствие и контрол)

· Използване на стимулиращи медикаменти (повишаване на концентрацията)