AVE - аудиовизуално увличане

Аудиовизуалното увличане (AVE) е мощен метод за невромодулация, при който се прилагат отделно или едновременно аудио и най-вече визуални стимули към съответните сетивни системи. Поставят се специални очила и слушалки, които подават зрителни и слухови сигнали с определени честоти и по зададени протоколи, според оплакванията на пациента. По този начин мозъкът усвоява подавания външен ритим и се нармализира абнормната мозъчна активност.

Разгледайте невромодулация при някои специфични симптоми.

Методът се използва за редица оплаквания:

  1. Нарушения на концентрацията и други елементи на вниманието, включително при ADHD при лица над 18 г.

  2. Нарушен сън

  3. Тревожност, напрежение

  4. Постигане на върхови състояния при здрави лица, които целят да повишат капацитета си за стресоустойчивост, и т.нар. Включеност.

Този метод е продължение на нововъведенията, които включваме в ежедневната ни практика като ЕЕГ диагностиката и методите за невромодулация. Целта ни е да отговорим на по-широк кръг нужди, които имат пациентите, като допълнение на конвенционалния подход при лечение на психичните оплаквания с медикаменти.

Различни варианти на стимулация можете да проведете на много места, но при нас това се извършва след прецизна диагностика от квалифициаран психиатър.

Подходящ при пациенти, които приемат лекарства, но без достатъчен ефект, когато приемът на лекарства е съпроводен с много нежелани реакции или когато пациентът предпочита нелекарствени методи, при бременни или кърмещи жени, които не могат да приемат медикаменти.

За да бъде получен ефект се провеждат ежедневни процедури с продължителност 1-2 седмици, в зависимост от давността и интензитета на оплакванията. След това процедурите продължават периодично, като могат да се извършват в домашна обстановка.

В МЦ Стимул разполагаме с апаратура за AVE от Канада модел 2020 година, с който работят обучени за диагностика и терапия специалисти.

Можете да запишете час за преглед, диагностика и терапия на тел. 0884 588 677, като процедурите се извършват само в работни дни от 9 до 17 часа след предварително записване.